Historien om Siden Selma

SidenSelma           sidenvägen

SIDEN SELMA PÅ SIDENVÄGEN I 30 ÅR

Sjökapten Eriksson åkte för första gången till Kina med Anna & Selma 1989. En frusen dag i Peking upptäcktes sidenlångkalsongerna av en äventyrlig slump. Genom ett stort intresse för naturmaterial och kunskaper om export utvecklades Skandinaviens största sidensortiment av en kylig dag på andra sidan jordklotet.

Siden Selma är ett familjeföretag som importerat siden av högsta kvalité från samma leverantörer i över 25 år. Vi köper siden från provinserna där det producerats silke i tusentals år och med Skandinaviens största sidensortiment fortsätter vi att gå vår egen väg. Alltid med miljö, arbetsvillkor och priskonkurrens i åtanke.

I början trodde inte alla att siden skulle kunna få en sådan stor genomslagskraft i Sverige men materialet talar verkligen för sig själv. Sverige har en lång historia av siden men innan oss nästan uteslutande i form av tyger eller prassliga silkesklänningar. Siden Selma öppnade under 90-talet upp marknaden för det praktiska silket som man vill använda varje dag och tack vare att vi var pionjärer har vi idag stor kunskap. Vi sprider varje dag information om siden i vår sidenskola och förklarar hur vår silketrikå är perfekt för det Skandinaviska klimatet. Alla produkter vi tar in väljs noga ut och testas noggrannt. Har man väl börjat med siden vill man inte ha något annat! Ett par långkalsonger eller ett underlinne i silketrikå är alltid rätt temperatur & det mjukaste och lenaste du kan ha mot huden, perfekt för det nordiska klimatets växlande vårvintrar! Vi är så tacksamma för alla våra kunder & har genom åren fått en stor grupp härliga stamkunder som liksom oss inte kan leva utan siden!

Vi står för att vi har otroliga sidenpriser och att vi på majoriteten av våra produkter har bäst pris på silke i Skandinavien. När man jämför sidenpriser mellan oss och våra konkurrenter måste man se till momme, vilket är viktenheten silke mäts i. Många andra sidenbolag försöker hålla priserna nere genom att ha lägre momme. Ju högre momme eller vikt per m2 desto bättre kvalité. Vi har extremt låga pålägg på alla våra produkter eftersom vi vill att andra också ska använda och förstå hur skönt & miljönyttigt silke är. SidenSelmas huvudfokus är och har alltid varit att sprida fenomenala & praktiska sidenprodukter som verkligen kommer till nytta! Siden kostar i inköpspris ca 20 ggr mer än bomull och är oerhört mycket mer miljövänligt, det är då lätt att förstå hur låga pålägg vi har jämfört med andra bolag, skulle vi ha samma marginaler som de skulle våra kläder i silke vara 22 ggr dyrare än en vanlig bomullströja. Kvalité & känsla till oslagbara sidenpriser helt enkelt! 

Siden Selma är sidenoriginalet med kvalité och känsla!

Silkesslarv fotad av Selma på ekologiska vildsilkesodlingar i Indien

 

Konstsjalar i 100% äkta siden med fantastiska tryck av klassiska konstverk.

 

SidenSelma brinner för konst! Våra klassiska sidensjalar med motiv av Klimt, Monet & van Gogh är i fantastisk kvalité av 100% mullbärssilke av premiumkvalité. Mer klassisk & tidlös garderob blir det inte!  
 Återvinn & återbruka Siden

Miljö & resurseffektivitet är en hjärtefråga och SidenSelma har efter många år av tester och otaliga experiment med bl.a. proteinupplösare och textilhögskolor världen över kommit fram till att det i nuläget mest miljövänliga sättet att återbruka och återvinna siden är att ge det ett andra liv. Återbruka ett trasigt plagg genom att laga det, sy om det, skapa något nytt av det eller på annat sätt se till att det kommer till nytta. SidenSelma vurmar för handarbete och bara din fantasi sätter gränserna! Trasmattor, kuddar, grytvantar, lapptäcken,