Om sidenlakan

 

Siden är ett fantastiskt naturmaterial med unika egenskaper. Siden andas på ett oslagbart sätt och tillåter fukt att transporteras genom materialet. Detta ger en unik temperaturreglering och håller dig lagom varm. Orsaken till detta är att silkesspinnaren måste hålla sig jämt tempererad i sitt kokongstadie för att kunna utvecklas till fjäril. I de klimat där världens olika silkesspinnare förekommer måste de under dagen kunna hålla sig svala i sol men under kyliga nätter behålla värmen. Många syntetmaterial försöker förgäves efterlikna dessa funktioner som under tusentals år utvecklats naturligt av silkeslarven. Välj originalet och upplev känslan av siden!

SOV I SIDEN - 10 ANLEDNINGAR 

1. Du sover bättre!
2. Hudvänligt
3. Friktionsfritt & lent
4. Lagom varmt hela natten
5. Torkar ej ut huden
6. Siden är temperaturreglerande & växlar mellan att värma & svalka
7. Kvalster förekommer i mindre utsträckning i siden än andra material
8. Transporterar bort fukt tack vare den långa silkesfibern
9. Naturligt & miljövänligt
10. Det skönaste av alla lakansmaterial!

Sidenkvaliteter

Vävt siden som används i exempelvis lakan mäts inte som bomull i trådtäthet utan i vikt per m2, ett mått som anges i momme. Detta är logiskt med tanke på hur tunn silkestråden är. Ju högre vikt desto kraftigare sidentyg och bättre sidenkvalité. Med högre momme håller lakanen mycket längre och tunna sidentyg med låg momme upplevs ofta som sladdriga. Ha detta i åtanke när du jämför priser. Siden Selma använder i lakan för hemmabruk en härlig sidenkvalité på 16 momme och vi lägger alltid stor vikt vid kvalité och känsla. Samma princip gäller för våra populära reselakan som är i 10 momme (43g/m²) vilket är en överlägsen kvalité jämfört med andra reselakan på marknaden!

Sidenkvalite

Habutai

Underbar slätvävd sidenkvalité. Vår mest använda & sålda vävda kvalité som finns i våra reselakan & sängkläder. Finns i många olika momme och är en glansig, praktisk och smidig sidenkvalité. Håller längre än satin och sandtvättat. Ljuvlig sidenkänsla! 

Sidensatin

Satin är ett vävsätt som alla material kan vävas i. Siden Selmas sidensatin är fantastiskt glansig och har mycket lyster i väven. Ofta den typen av tyg och väv som människor främst associerar till siden. Minst friktion. Bäst för hud & hår. Mycket sidenkänsla!  

 

Upplev siden närmast huden! Siden andas på ett oslagbart sätt och tillåter fukt att transporteras genom materialet. Många av våra kunder använder långkalsongerna i situationer där de omväxlande vistas inomhus och utomhus. Du håller dig lagom tempererad både i skidbacken och inne i värmestugan. Många syntetmaterial försöker förgäves efterlikna dessa funktioner som under tusentals år utvecklats naturligt.  Sidenlångkalsonger ska bäras närmast huden och den mjuka sidentrikån är otroligt behaglig.

Läs gärna mer i vår sidenskola! Klicka på bilden nedan.

sidenskola - fakta om siden