Tvättråd

Tvätta ditt siden rätt för optimal hållbarhet och mjukhet!
sidentvätt

Använd alltid enzymfritt tvättmedel!

Tvätta inte för ofta, häng istället luftigt och vädra efter användning. Siden håller sig fräscht länge! Välj alltid en ledig storlek för bästa hållbarhet och för optimal temperaturreglering så att silket ska kunna växla mellan att värma och svalka.

Det mesta av SidenSelmas siden går att maskintvätta som mild fintvätt, 30-40°, med ett milt, alltid enzymfritt tvättmedel. Använd gärna marseilletvål tex Siden Selmas marseilletvål, Almgrens tvättvål som båda är av marseilletyp. Du kan läsa mer om användning av marseilletvål här! Läs alltid tvättinstruktionerna i plagget! Använd ej pulvertvättmedel, hårschampo eller diskmedel.

Blanda aldrig vitt siden med andra färger och färgsortera noga. Eftersom vi använder mild färgfixering av miljöhänsyn kan plaggen släppa färg vid tvätt. Du behöver inte tvätta dina sidenprodukter före användning. Använd gärna en tvättpåse.

Instruktion för maskintvätt med tvål

Tvätta i högst 30-40grader, gärna fintvätt. Vid maskintvätt med sidentvålarna har man nytta av ett tvålnät. Då läggs tvålen i tvålnätet och placeras sedan i tvättmedelsfacket. Observera att kulan på tvålnätssnöret hängs utanför tvättmedelsluckan. På så sätt åker inte hela tvålen ner i trumman.

Vattnet som vanligen spolar ner tvättmedlet spolar på detta sätt av tillräckligt mycket utav tvålen för att göra tvätten ren! Det blir i själva verket lättare att tvätta siden än andra material eftersom tvättmaskinen sköter doseringen!

Annars går det även att riva små flingor av tvålen ner i tvättmedelsfacket eller tvättvattnet.

Siden är ett starkt material när det sköts rätt. Ett plagg av långfibrigt mullbärssiden kan användas länge utan att förlora sin skönhet om det sköts och tvättas varsamt.

Se vår film om hur du tvättar siden här!