Siden naturens funktionsmaterial

viNTERSIDEN är alltid lagom varmt! Inne & ute! Temperaturreglerande! Håll dig behagligt tempererad under årets alla växlingar med hjälp av siden! Fakta & info om sidenunderställ. •Naturens funktionsmaterial: VINTERSIDEN. •Alltid lagom varmt! Hur fungerar sidenlångkalsonger? 

Siden är lagom varmt! Silketrikå är ett unikt material som värmer samtidigt som det transporterar fukt & reglerar temperatur. Underställ i siden upplevs därför som lagom varma i nästan alla klimat. 

Våra sidenunderställ är i 100% natursiden av mullbärssilke som har de absolut längsta silkesfibrerna vilket ger det lenaste och mest hållbara silket. Vintersiden är Siden Selmas varumärke & våra underställ & sidenlångkalsonger är framtagna för skandinaviskt klimat.

Testfakta 2019 om SidenSelmas sidenunderställ i Vintersiden®
"Väldigt lent och skönt material. Transporterar bort fukt bra vid träning och känns snabbt torrt efter svettning. Blir inte för varmt att ha kvar på inomhus" 

Siden Selmas underställ i VINTERSIDEN® håller dig lagom varm ute i skidbacken & inne på kontoret!  

vintersiden på fjället, i värmestugan och på kontoret!

GUIDE
Vid rejäla minusgrader och utomhusaktivitet rekommenderas lager på lager. Principen används av bergsbestigare & extremskidåkare och är det rätta vid all aktivitet i minusgrader. Vid alla aktiviteter såväl promenader som utförsåkning & vintersport gör materialet hela skillnaden. Ditt första lager är det viktigaste och siden som innerlager är oslagbart vid all utförsåkning, skoter, längdskidor & vanlig utelek i pulkabacken eftersom det är oslagbart temperaturreglerande. SidenSelmas långkalsonger har testats otaliga gånger i alla tänkbara miljöer från Mont Blanc, frysrum & Vasalopp till pendelperronger och innerstad med suveräna resultat.

Siden används närmast huden som innerlager. Du ska aldrig använda något annat än naturmaterial närmast huden vid kyla. Vid skidåkning och rejäla minusgrader används lämpligen tre lager. Silket närmast huden följs av ett mellanlager som kan vara siden eller något annat mer isolerande naturmaterial t.ex. ull och slutligen ett vind- och vattenskyddande ytterlager. Detta maximerar värmen i luftlagerna och ger optimal temperaturreglering. 

siden_info
Silkesfibern är ihålig vilket bidrar till den otroliga temperaturregleringen som faktiskt inte finns i samma utsträckning i något annat material än siden. Värmeväxlingen och fuktavledningen som silkesfibern har naturligt är det som de syntetiska funktionsmaterialen försöker efterlikna! Siden är det naturliga och miljövänliga alternativet och våra underställ används både på vasaloppet och bergsbestigningar! 


Sidenunderställ ska inte sitta åt som syntetunderställ. Silketrikån är otroligt smidig och blir inte bylsig även om det finns lite extra. Vi har rymliga storlekar för att de ska sitta lite ledigt, optimera hållbarheten & maximera värmebehållningen. 

Vid normala minusgrader i Skandinaviskt klimat räcker det ofta med ett lager siden, gärna i slitstark kvalité och ett ytterlager. Vår absolut vanligaste användning av sidenlångkalsongerna är i miljöer där man vistas omväxlande i varm och kall miljö. Med ett par sidenlångkalsonger under ett par vanliga byxor håller de flesta sig lagom varma både inomhus och utomhus, perfekt för alla pendlare! 

sidensockar är perfekta i alla pjäxor vandringsskor och boots. Som vandringssocka motverkar silke skavsår!

Sidensockar är suveräna i typer av skor och pjäxor. Upplev skillnaden av att ha naturmaterial som första lager! 

Du är inte bättre än ditt underställ! Din vinter- & skidklädsel är inte inte bättre än ditt underställ och till skillnad från vad många tror är faktiskt ditt första lager det viktigaste. Siden är verkligen oslagbart eftersom det är temperaturreglerande, hudvänligt, värmande och fukttransporterande. Siden är naturligt växelvarmt vilket gör det till perfekta underställ även på våren. 

Siden är ett rent naturmaterial som har alla de egenskaper som syntetmaterial försöker efterlikna. Ull är varmare än siden men mindre växelvarmt vilket ofta resulterar i att man när man kommit in i värmestugan med ull närmast kroppen blir panikvarm och ullfibrerna skaver vid värme vilket irriterar huden.  

Vintersiden är växelvarmtSiden andas långt mycket bättre än ull och vid extrem påfrestning som Vasaloppet leder det bort fukt i mycket stor utsträckning eftersom materialets fiber inte är stängda. Vid intensiv längdskidåkning i 6 h är man förstås svettig men materialet värmer behagligt även i blött tillstånd till skillnad från syntet. Denna egenskap motverkar nedkylning efter ansträngning vilket är fantastiskt. Att det värmer i blött tillstånd märks också när man råkar kliva i en fjällbäck vilket hände en av våra kunder utanför Abisko. Vi säljer mycket siden till maratonlöpare eftersom vår silketrikå i mullbärssiden är gjord av världens lenaste naturfiber vilket ger ett följsamt material som ända in på fibernivå motverkar skav och friktion. 

1. Det skönaste materialet!
2. Lagom varmt både inne & ute!
3. Friktionsfritt - KLIAR ALDRIG
4. Transporterar bort fukt tack vare den långa silkesfibern
5. Torkar ej ut huden 
6. Siden är temperaturreglerande & växlar mellan att värma & svalka
7. Naturligt, våra sidenkläder är i världens lenaste naturfiber 
8. Siden är miljövänligt - gällande produktion & tvätt & materialet är helt biologiskt nedbrytbart 
9. Hudvänligt
10. Sidenunderställ gör vintern bättre! 

längskidor med sidenunderställ