• Fri frakt vid 1000 kr
  • Uppskattad leveranstid 2-4 dagar
10 anledningar att använda sidenörngott
Tips & Råd

10 anledningar att använda sidenörngott

Vad är sidenörngott bra för? 

Ett sidenörngott är lyxigt, bra för hud & hår och otroligt skönt!
Sidenörngott är otroligt härliga att sova på och SidenSelmas blanka kvalitéer minskar dessutom hårslitage och sovrynkor under natten. Perfekt när man försöker spara ut håret eller behålla en hög kvalite utan brutna hårstrån. Alla SidenSelmas örngott är i 100% siden av finaste mullbärssilke även kallat haspelsilke. Satin är vår blankaste kvalité & är därför absolut lenast för hud & hår. Satin är ett vävsätt som olika material kan vävas i, var därför uppmärksam på när andra företag skriver satin som kanske är i bomull eller annat som inte har samma egenskaper som våra silkesörngott i naturlig sidensatin.  

SidenSelmas sidenörngott i satinväv är utan att överdriva faktiskt världens lenaste och mest friktionsfria örngott i naturmaterial! Mullbärssilke är världens längsta & lenaste fiber samtidigt som satin är det blankaste vävsättet. Örngottet minimerar därför friktionen mot huden och minskar sovrynkor och avbrutna, skadade hårstrån! Helt naturligt & underbart skönt!

Särskilt praktiskt på sommaren & i varma sovmiljöer där örngotten hjälper dig att hålla dig sval & behaglig. Vår sidensatinkvalité på 16 momme är perfekt avvägd då silkets naturliga egenskaper & andningsförmåga verkligen kommer fram optimalt. Andra företags kraftigare kvalitéer andas inte lika bra då det inte är ett lika genomsläppligt material. 16 mommes sidensatinkvalité ger störst skillnad på hud & hår! 

Siden Selmas sidenörngott passar alla hårtyper

Silket brukar göra skillnad för alla sorters hår. Särskilt brukar det märkas för personer med lockigt hår som ofta får mindre tovor under natten på våra silkesörngott. Vi kan också tipsa om att Siden Selmas silkesörngott kan spara tid om morgonen & göra det enklare för alla barn som inte gillar att bli kammade.

 

Sidenörngott i äkta mullbärssiden

fantastiskt för hud & hår!

10 anledningar att använda Siden Selmas sidenörngott:

1. Silket är alltid behagligt, lent & glansigt mot hud och hår
2. Motverkar hårslitage under natten
3. Minskar antalet brutna hårstrån 
4. Minskar sovrynkor
5. Silkesfiberns längd ger ett nästan friktionsfritt material utan något som sticker upp på fibernivå
6. Våra örngott i sidensatin av finaste mullbärssilke är faktiskt gjorda i världens lenaste naturfiber
7. Fuktbalansen bibehålls bättre eftersom silke innehåller naturliga fetter till skillnad från bomull & syntet som lättare torkar ut och tar fukt från huden 
8. Siden är temperaturreglerande, du sover ofta bättre
9. Siden blir inte varmt som andra material, värme är ofta en bidragande faktor till att håret blir frissigt men detta motverkas av silket & särskilt i den perfekt avvägde kvalitén på 16 momme
10. Vårt mullbärssilke är ett rent naturmaterial

 Alla Siden Selmas örngott är i 100% siden av finaste mullbärssilke.

Örngotten finns i olika silkeskvalitéer:

Habutai - 100% mullbärssiden - slätvävd & medelblank

Slätvävd kvalité som finns i våra reselakan och sängkläder. Finns i många olika momme och är en medelblank och glansig, praktisk sidenkvalité. Är lite mindre känslig än satin men inte fullt så len och blank som satinväven.  

Sidensatin - 100% mullbärssiden - lenast & blankast 

Satin är ett vävsätt som alla material kan vävas i. Siden Selmas sidensatin är fantastiskt glansig och har mycket lyster i väven. Kan beskrivas som den typ av tyg och väv som människor främst associerar till siden eftersom det är högblankt. Vår satinkvalité är faktiskt världens lenaste örngottskvalité eftersom mullbärssilket är världens lenaste naturfiber och satin är det blankaste och lenaste vävsättet! Perfekt för hud & hår! Unna dig själv eller någon du tycker om det absolut bästa.

Liknande artiklar