• Fri frakt vid 1000 kr
  • Uppskattad leveranstid 2-4 dagar
Fördelarna med att sova i siden
Tips & Råd

Fördelarna med att sova i siden

Sov lagom varm hela natten med naturligt temperaturreglerande siden! Silkefibern är delvis ihålig vilket möjliggör en unik andningsförmåga. Fukt kan ta sig igenom materialet och samtidigt som en behaglig värme lagras i luftlagren.

Frusna kan hålla sig varma och varmblodiga kan hålla sig svala med siden! Dessa egenskaper märks särskilt väl i våra silkevaddstäcken som många av våra kunder och vi själva på Siden Selma fullkomligt älskar!

* temperaturreglerande
* det mjukaste & lenaste materialet som finns 
* ger minst friktion av alla material mot huden

10 ANLEDNINGAR ATT SOVA I SIDEN

1. Du sover bättre! 
2. Hudvänligt 
3. Friktionsfritt & lent 
4. Lagom varmt hela natten 
5. Torkar ej ut huden 
6. Siden är temperaturreglerande & växlar mellan att värma & svalka
7. Kvalster förekommer i mindre utsträckning i siden än andra material
8. Transporterar bort fukt tack vare den långa silkesfibern
9. Naturligt & miljövänligt
10. Det skönaste av alla lakansmaterial!

10 SOVTIPS! 
1. Ha svalt i sovrummet, när vi somnar är vi som varmast, under natten sjunker kroppstemperaturen. 
2. Lätt motion några timmar före läggdags kan hjälpa insomnandet
3. Se till att ha riktigt mörkt i sovrummet. Om det ej går t.ex. på resa använd sidensovmask!
4. Sov ej hungrig men ät ej stora portioner för nära läggdags
5. Ha bekväma temperaturreglerande sidennattlinnen eller pyjamas på dig alternativt sov utan
6. Livsmedel som innehåller trypofan kan påverka positivt, banan t.ex.
7. Rutiner - sov & gå upp samma tid varje morgon 
8. Använd sidentäcken som reglerar temperatur, minimerar risken för uppvaknande p.g.a. att du är för varm eller för kall under natten.
9. Se till att det är tyst, använd öronproppar om det behövs 
10. UNNA DIG EN BÄTTRE NATTSÖMN MED HJÄLP AV SIDEN!

Silkevadd

Silkevadden har i Kina använts i både täcken och kuddar i flera tusen år och dess fördelar tycks aldrig sluta att fascinera. Under ett ljuvligt täcke av 100 % silkevadd sover du i behaglig temperatur hela natten. Lyxigt, lagom varmt, lätt och sagolikt skönt!

Silke andas på ett helt annat sätt än exempelvis dun. Silkevaddens unika egenskaper tillåter fukt att ta sig igenom täcket samtidigt som man behåller den sköna värmen utan att svettas. Perfekt för alla som har svårt att hålla en jämn kroppstemperatur under natten och därigenom hindras att sova gott. Passar utmärkt för dunallergiker.

Silkefibern är glatt och därmed smutsavvisande. Silkevadden behöver inte tvättas utan vädras istället. Fläckar tas lätt bort med lite vatten och Almgrens tvättvål. Sköter man silkevadden rätt håller täcket länge.

Silkevaddstäckena görs för hand, varje tunt skikt av silkevadd sträcker sig över hela täcket vilket ger en hållbar och jämn fördelning. Vadden fästs för hand vid yttertyget, klipp inte bort fästtrådarna. Yttertyget på täcket finns både i siden, bomullssatin och bomullsgasväv. Siden och gasväv ger de viktmässigt lättaste täckena medan siden och bomullssatin är lättast att ytbehandla. Vi har också kuddar och madrasser i silkevadd, lika underbara som täcken.

Alla våra lakan är i 100% siden av fantastisk sidenkvalité av finaste mullbärssilke. Örngott påslakan och underlakan i otroligt behaglig kvalité. Lyxigt, lent & hudvänligt! Välj den sort som passar dig bäst!

Sidenörngott är bra för håret

Varför sova med sidenörngott? Vad är sidenörngott bra för?
Utöver att det är otroligt skönt minskar våra blanka sidenkvalitéer också hårslitage och sovrynkor. Siden är därför perfekt när man försöker spara ut håret eller behålla en hög kvalite utan brutna hårstrån.  Satin är vår blankaste kvalité & är därför absolut lenast för hud & hår. Alla våra örngott är i 100% siden av finaste mullbärssilke även kallat haspelsilke. Satin är ett vävsätt som olika material kan vävas i, var därför uppmärksam på när andra företag skriver satin som kanske är i bomull eller annat som inte har samma egenskaper som silkesörngott i naturlig sidensatin.  

Våra sidenörngott i satinväv är utan att överdriva faktiskt världens lenaste och mest friktionsfria örngott! Mullbärssilke är världens längsta & lenaste fiber samtidigt som satin är det blankaste vävsättet. Örngottet minimerar därför friktionen mot huden och minskar sovrynkor och avbrutna, skadade hårstrån! Helt naturligt & underbart skönt!

Våra sidenörngott i satinväv är utan att överdriva faktiskt världens lenaste och mest friktionsfria örngott! Mullbärssilke är världens längsta & lenaste fiber samtidigt som satin är det blankaste vävsättet. Örngottet minimerar därför friktionen mot huden och minskar sovrynkor och avbrutna, skadade hårstrån! Helt naturligt & underbart skönt! 

Sovmask skogsgrön siden

Sovmask i siden, Grön

Sidensatin

200 kr
Sidenörngott Habutai, Grå

Sidenörngott Habutai, Grå

Habutai 16 momme

360 kr
Sovmask marin siden

Sovmask i siden, Blå

Sidensatin

200 kr
sovmask i siden brun

Sovmask i siden, Mocca

Sidensatin

200 kr
682-marin

Sidenpåslakanset 150x200 cm, Marin

Habutai 16 momme

2 400 kr
sidentäcke

Silkevaddstäcke, Bom 0,9 kg

150x200 cm

2 200 kr
sidentäcke

Silkevaddstäcke, Bom 0,6 kg

150x200 cm

2 000 kr

Liknande artiklar