• Fri frakt vid 1000 kr
  • Uppskattad leveranstid 2-4 dagar
Hur väljer jag sidentäcke?
Tips & Råd

Hur väljer jag sidentäcke?

VARFÖR ÄR SILKEVADD SÅ SKÖNT ATT SOVA UNDER?
Silkevadden har i Kina använts i både täcken och kuddar i flera tusen år och dess fördelar tycks aldrig sluta att fascinera. Under ett ljuvligt täcke av 100 % silkevadd sover du i behaglig temperatur hela natten. Lyxigt, lagom varmt, lätt och sagolikt skönt! Alla silkevaddstäcken från Siden Selma är fyllda av 100% naturligt & obehandlat mullbärssilke av premiumkvalité typ A vilket är den finaste och högsta  premiumkvalitén som finns. Vi introducerade silkevaddstäcken till den svenska marknaden och har tack vare våra långa samarbeten och direktkontakt med våra fantastiska producenter säkerställt överlägsen kvalité och oslagbara priser. Tänk gärna på detta när du jämför priser, vi är stolta över att ha marknadens bästa priser på silkevadd så att så många som möjligt kan uppleva känslan av siden! Siden Selma utgör kvalité & känsla sedan 1989. 

Silke andas på ett helt annat sätt än exempelvis dun. Silkevaddens unika egenskaper tillåter fukt att ta sig igenom täcket samtidigt som man behåller den sköna värmen utan att svettas. Perfekt för alla som har svårt att hålla en jämn kroppstemperatur under natten och därigenom hindras att sova gott. Passar utmärkt för dunallergiker och kvalsterkänsliga då mullbärssilkets naturligt långa fiber inte samlar damm eller släpper partiklar. Alla våra täcken och kuddar är självklart framtagna naturligt utan kemikalier, blekmedel eller pesticider och utgör en ren naturprodukt. Vi skulle aldrig lägga till någon form av kemikalie för flamskydd eller dylikt dels eftersom silke inte brinner som andra material men framför allt eftersom SidenSelma bara vill sälja naturliga produkter som är bra för både människa & miljö. Att handla siden är lite av en miljögärning & silkevadd är det skönaste man kan ha i sängen! 

Silkefibern av mullbärssilke är glatt och därmed smutsavvisande. Silkevadden behöver inte tvättas utan vädras istället. Fläckar tas lätt bort med lite vatten och Almgrens tvättvål. Sköter man silkevadden rätt håller täcket länge. 

Silkevaddstäckena görs delvis för hand, varje tunt skikt av silkevadd sträcker sig över hela täcket vilket ger en hållbar och jämn fördelning. Vadden fästs för hand vid yttertyget, klipp inte bort fästtrådarna. Yttertyget på täcket finns både i siden, bomullssatin och bomullsgasväv. Siden och gasväv ger de viktmässigt lättaste täckena medan siden och bomullssatin är lättast att ytbehandla. Vi har också sidenkuddar och madrasser i silkevadd, lika underbara som täcken. 

_____________________________________________

HUR VÄLJER JAG SIDENTÄCKE?
För att avgöra vilket silkevaddstäcke du önskar behöver du bara bestämma 2 saker; önskat yttertyg & mängd silkevaddsfyllning!

1. VILKET YTTERTYG? 
Våra silkevaddstäcken finns i 3 olika yttertyg. 
Bomullssatin randvävd
Sidensatin
Gasväv 
Alla 3 ger otroligt sköna och temperaturreglerande täcken, välj det som passar dig bäst, påslakan används utanpå. Alla våra yttertyg andas och låter silkevadden komma till sin rätt för att ge temperaturreglerande täcken. 

sidentäcke_info

sidentäckeyttertyg

2. VILKEN TJOCKLEK?
Våra täcken finns med olika mängd silkevaddsfyllning. Alla täcken är fyllda av silkevadd av långfibrigt mullbärssilke vilket ger de mest högkvalitativa och temperaturreglerande täckena. Silkevaddstäcken är täckenas rolls royce och gör verkligen skillnad varje natt för tusentals människor! Siffran anger den totala vikten av silkevadden i täcket. Det var Siden Selma som introducerade silkevadden till den svenska marknaden först och vi har längst erfarenhet och suveräna priser tack vare våra långa återförsäljarsamarbeten! 

0,6 kg - Lättast, vår svalaste fyllning. Lämpar sig mycket bra för varma personer, som sommartäcke & för de som av olika anledningar växlar mellan varmt och kallt under natten. 
0.9 kg Vår mest sålda som vi också kallar standardtäcke. Fungerar lika bra sommar som vinter, ljuvligt växelvarm och behaglig!  
1,0-1,2 kg Lite fluffigare och varmare täcke för dig som är lite frusen eller inte har det så varmt i sovrummet. 
1,6 kg Riktigt varmt täcke för dig som är mycket frusen. 

sidenkuddar info

Det mest unika med silkevaddstäcken är att en frusen person och en varm person kan sova under samma sorts täcke och båda hålla sig lagom varma. Den temperaturreglerande fyllningen gör att du får ett täcke som helt enkelt är perfekt för dig!  Silkevaddstäcken med kvalité & känsla från SidenSelma.

Liknande artiklar