Fördelarna med att sova i siden

 

Siden

Sov lagom varm hela natten med naturligt temperaturreglerande siden! 
Silkefibern är delvis ihålig vilket möjliggör en unik andningsförmåga. Fukt kan ta sig igenom materialet och samtidigt som en behaglig värme lagras i luftlagren.
Frusna kan hålla sig varma och varmblodiga kan hålla sig svala med siden! Dessa egenskaper märks särskilt väl i våra silkevaddstäcken som många av våra kunder och vi själva på Siden Selma fullkomligt älskar!

* temperaturreglerande
* det mjukaste & lenaste materialet som finns 
* ger minst friktion av alla material mot huden
silkevaddstäcken och sidenkuddar är oslagbara!

Silkevadd

Silkevadden har i Kina använts i både täcken och kuddar i flera tusen år och dess fördelar tycks aldrig sluta att fascinera. Under ett ljuvligt täcke av 100 % silkevadd sover du i behaglig temperatur hela natten. Lyxigt, lagom varmt, lätt och sagolikt skönt!

 

Silke andas på ett helt annat sätt än exempelvis dun. Silkevaddens unika egenskaper tillåter fukt att ta sig igenom täcket samtidigt som man behåller den sköna värmen utan att svettas. Perfekt för alla som har svårt att hålla en jämn kroppstemperatur under natten och därigenom hindras att sova gott. Passar utmärkt för dunallergiker.

 

Silkefibern är glatt och därmed smutsavvisande. Silkevadden behöver inte tvättas utan vädras istället. Fläckar tas lätt bort med lite vatten och Almgrens tvättvål. Sköter man silkevadden rätt håller täcket länge.

 

Silkevaddstäckena görs för hand, varje tunt skikt av silkevadd sträcker sig över hela täcket vilket ger en hållbar och jämn fördelning. Vadden fästs för hand vid yttertyget, klipp inte bort fästtrådarna. Yttertyget på täcket finns både i siden, bomullssatin och bomullsgasväv. Siden och gasväv ger de viktmässigt lättaste täckena medan siden och bomullssatin är lättast att ytbehandla. Vi har också kuddar och madrasser i silkevadd, lika underbara som täcken. 

Sidenlakan

Alla våra lakan är i 100% siden av fantastisk sidenkvalité. Örngott påslakan och underlakan finns i 3 olika kvalitéer som alla är otroligt behagliga. Välj den sort som passar dig bäst!sidenlakan mullbärssilke

sov i sidenlakan - lyx i sovrummet. Olika kvalitéer av silke.  

sidenkvalité

Sidenörngott är bra för håret

Varför sova med sidenörngott? Vad är sidenörngott bra för?
Utöver att det är otroligt skönt minskar våra blanka sidenkvalitéer också hårslitage och sovrynkor. Siden är därför perfekt när man försöker spara ut håret eller behålla en hög kvalite utan brutna hårstrån.  Satin är vår blankaste kvalité & är därför absolut lenast för hud & hår. Alla våra örngott är i 100% siden av finaste mullbärssilke även kallat haspelsilke. Satin är ett vävsätt som olika material kan vävas i, var därför uppmärksam på när andra företag skriver satin som kanske är i bomull eller annat som inte har samma egenskaper som silkesörngott i naturlig sidensatin.  

Våra sidenörngott i satinväv är utan att överdriva faktiskt världens lenaste och mest friktionsfria örngott! Mullbärssilke är världens längsta & lenaste fiber samtidigt som satin är det blankaste vävsättet. Örngottet minimerar därför friktionen mot huden och minskar sovrynkor och avbrutna, skadade hårstrån! Helt naturligt & underbart skönt! 

sidenörngott bra för håret! Örngott i silke är ett riktigt bra hårtips!

 

Våra sidenörngott i satinväv är utan att överdriva faktiskt världens lenaste och mest friktionsfria örngott! Mullbärssilke är världens längsta & lenaste fiber samtidigt som satin är det blankaste vävsättet. Örngottet minimerar därför friktionen mot huden och minskar sovrynkor och avbrutna, skadade hårstrån! Helt naturligt & underbart skönt! 

   

Läs mer om våra sidenörngott i naturligt silke här!

10 anledningar att använda sidenörngott från Siden Selma

 läs fakta om sidenörnott_10 anledningar att använda silkesörngott

10 anledningar att sova på sidenörngott här! 

sidenskola